HTML

Valóság és sci-fi

Ha kíváncsi vagy, hogy mi a valóság az általad látott filmekből, vagy könyvekből akkor, itt olvashatsz róluk.

Friss topikok

  • nicknevet: Az időutazás nem scifi. Minden részecske ezt csinálja a hullámfüggvényén belül. (2012.12.23. 11:45) Időutazás
  • nicknevet: Az atomot hullámok építik fel. (2012.12.23. 11:44) Az atommag felépítése
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes elolvasni: vilagnezet.blog.hu/2007/09/09/az_egely_kerek_a_feltalalot_idezve_jatek (2012.05.23. 11:30) Magfúzió a Garázsban?

El akadtál a fizika tanulásban? magdolna.tarjanyine@gmail.com

2011.08.16. 08:22 TGMK

Időutazás II.

Címkék: tudomány időutazás fizika

 1.      Hibernáltatjuk magunkat és 10, 50, 100 év múlva felolvasztva, láthatjuk a jövőt. Próbálkozások vannak erre, főleg az USA-ban, ahol a haláluk után a pacienseket rögtön a haláluk után lefagyasztják. Abban bízva, hogy ha majd a jelenleg gyógyíthatatlan betegségüket gyógyítani tudják majd akkor újra életre kelnek. Eddig nem tudunk sikeres felolvasztásról, a fagyás okozta sejt szintű sérüléseket és a bomlás biológiai folyamatát még nem tudják sem megakadályozni, sem megelőzni. Bár a magam részéről kihagynám a dolgot, hiszen nem tudni, hogy hány év múlva ébrednék fel, és milyen világban. Ha csak arra gondolok, hogy a nagyszüleim életük vége felé mennyire nem tudtak azonosulni felgyorsult világunkkal, nehezen tudom elképzelni, hogy egy idegen világban hogyan is tudnék boldogulni egyedül, család és barátok nélkül. Azzal együtt, hogy sok sci-fi író eljátszott már ezzel a gondolattal, és a legtöbb főhősnek sikerült leküzdenie a problémákat.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagecsci-fi.blog.hu/api/trackback/id/tr63157117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása