HTML

Valóság és sci-fi

Ha kíváncsi vagy, hogy mi a valóság az általad látott filmekből, vagy könyvekből akkor, itt olvashatsz róluk.

Friss topikok

  • nicknevet: Az időutazás nem scifi. Minden részecske ezt csinálja a hullámfüggvényén belül. (2012.12.23. 11:45) Időutazás
  • nicknevet: Az atomot hullámok építik fel. (2012.12.23. 11:44) Az atommag felépítése
  • Világnézet Netes Napló: Érdemes elolvasni: vilagnezet.blog.hu/2007/09/09/az_egely_kerek_a_feltalalot_idezve_jatek (2012.05.23. 11:30) Magfúzió a Garázsban?

El akadtál a fizika tanulásban? magdolna.tarjanyine@gmail.com

2012.01.31. 12:05 TGMK

A transzporter

Címkék: tudomány fizika transzporter

 A transzporter ötlete az emberi találékonyságot bizonyítja. A Star trek első sorozatában született meg, amikor nem volt pénz egy komp jelenet leforgatásához. Akkor találták ki, hogy lesugároznak a bolygóra, később a fizikusok is elgondolkodtak azon, hogy hogyan lehetne megvalósítani.

Az alapelv nem más, mint hogy az embert az atomjaikra bontják, majd az atomokat energiává alakítják. Az energiát átsugározzák és újra összerakják. Ez így szépen hangzik és sok lehetőséget rejt a jövő utazójának. Hiszen rengeteg időt lehetne megspórolni az utazási idő lerövidülésével. Meg jó néhány törvénysértő dolog elkövetésére. Most nézzük meg, hogy mik az akadályai, hogy megvalósuljon:

·         A transzporter megöl és újra feltámaszt. Kérdés az, hogy ha szétbontjuk az embert atomjaira és újra összerakjuk akkor az az ember élő vagy holt lesz? Mi történik ha 50 vagy 100 év múlva rakják össze a testet?

·         Ha egy emberi testet energiává alakítanánk át, hatalmas energia keletkezne. Akkora, mint 41 atombomba robbanásakor.

·         Rengeteg memóriára lenne szükség akárcsak egy ember adatainak tárolásához. A jelenlegi fejlődés mellett talán 200-300 év múlva lenne ekkora adathordozó.

·         A Heisenberg féle határozatlansági elv miatt. Lehet, hogy kevés adat állna rendelkezésünkre az összerakáshoz. Az Új nemzedék című sorozatban ennek kiküszöbölésére találták ki a Heisenberg kompenzátort.

·         Ha elvesznek az adatok komoly gondokat okozhatnak. Nincs meg egy testrész, nem jó helyen jelenik meg a testen valami, rákot okozhat, ha a DNS sérül meg.

Kinek van kedve kipróbálni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagecsci-fi.blog.hu/api/trackback/id/tr424032385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása